Sider

torsdag 18. august 2011

iPad-prosjekter i skolen

Colby Libraries iPad project i USA er i sluttfasen av et pilotprosjekt der de har delt ut iPader til bibliotekansatte. Les mer om prosjektet på deres nettside.

Et annet interessant prosjekt er framsIKT: "Prosjektet “framsIKT” eller “fremtidens klasserom” jobber med hvordan (ny) teknologi kan føre til økt motivasjon for læring, bedre læringsutbytte og en mer spennende skolehverdag" (sitat fra bloggen framsIKT). Et utvalg elever i Sør-Trøndelag har fått bruke hver sin iPad i skolesammenheng og basert på dette har NTNU student Henrik Valstad laget en masteroppgave. Han har blant annet brukt observasjoner i klasserommet og intervjuer med lærere og elever om bruken av iPad i skolen. Masteroppgaven kan leses i sin helhet i Slideshare.

Cedars School of Excellence i Skottland har gitt alle sine elever hver sin iPad. Her lærer blant annet elevene alfabetet via iPaden. IKT-læreren ved skolen, Fraser Speirs, har dokumentert fremgangen i prosjektet i sin blogg. For en norsk oppsummering av dette prosjektet kan jeg anbefale blogginnlegget til "IKT og skole".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar