Sider

tirsdag 23. november 2010

Goodreader

Enkel og trådløs overføring av filer til iPad.

GoodReader app (11 kr) + hjemmenettverk = no more iTunes for me.

Se oppskrift her:
http://www.gilsmethod.com/transfer-pdf-files-to-your-ipad-using-wi-fi

Som en ekstra bonus:
Ved å surfe gjennom GoodReader app'en kan man også lagre pdf-filer på iPaden som igjen kan leses offline.

Har foreløpig testet med doc, xls, pdf og ppt-filer, funker for alle, blir overraskende lesbart.
Dette må selvfølgelig testes mer, mulig ezproxy-problem på lur, men det er ihvertfall greit å vite at det finnes løsninger....

Anbefaler også gratisprogrammet Dropbox i kombinasjon med Goodreader, synkroniserer en utvalgt mappe mellom smartphone, iPad og Pc.
Fordelen med Dropbox er at filene kan hentes uavhengig av hvilken netttilgang du har, mens det å bruke iPad som nettverksstasjon (som oppskriften beskriver) krever felles wifi-nett.

Flere triks med Goodreader: Hvis man er inne i Safari-nettleseren og har en nettside åpen (PDF, html, whatever), så kan man taste inn en "g" foran "http", slik at adressen blir "ghttp". Nettdokumentet blir da automatisk lagret i Goodreader og kan leses offline.

1 kommentar:

  1. Én felles Dropbox-konto tilknyttet alle iPadene vil si at LS kan lagre pensumdokumentene i Dropbox-folderen og så har alle studentene tilgang til dem. Samtidig vil studentene også kunne dele interessante dokumenter med hverandre, eller læreren kan dele med studentene, ved å kopiere dem over i Dropbox.

    Sannsynligvis noe rettighetsproblematikk involvert, samt at studentene må laste ned Goodreader. Finnes sikkert mange andre løsninger vi kan vurdere, men dette er ihvertfall et alternativ!

    SvarSlett