Sider

fredag 29. april 2011

Hva syns studentene om iPaden?

Masterstudentene i prosjektet vårt har nå hatt iPaden siden januar 2011. I uke 14 ble det sendt ut en spørreundersøkelse om deres bruk av iPaden og synspunkter så langt. Læringssenteret fikk inn 12 svar fra brukerne, bare en person som ikke svarte. En har svart vedrørende Samsung Galaxy Tab. Resultatene knyttet til dette nettbrettet utelates fra denne oppsummeringen. En mann, resten damer som har svart. Aldersspenn: 20-50 år. Et sammendrag av svarene følger:

Bruksfrekvens: 5 studenter bruker den daglig, 5 ukentlig og en mindre enn en gang i uken.
Bruksområder: Mellom all surfingen og spillingen leser studentene også artikler på iPad’en i tillegg til å søke opp ord, uttrykk og temaer de lurer på.
Savn: Bedre noteringsfunksjoner på iPaden. USB-port. Gode tekstbehandlingsapper.
Brukervennlighet: De fleste syns iPaden er intuitiv og enkel å bruke, noen syns den er vanskelig da de ikke hadde kjennskap til slik teknologi fra før av.
Transport: Bare en syns den er litt tung, resten syns den er liten og lett å ta med.
Skolearbeid: Hvis man skal ha raskt tilgang til for eks. oppslagsverk og pensumartikler egner den seg godt, men de er ikke komfortabel med å lese lengre tekster. I tillegg har de ikke funnet et godt program som lar dem notere slik de hadde ønsket.
Lengre tekster: Å lese artikler går veldig greit, men de fleste syns det er slitsomt å lese lengre tekster på iPaden.
Distraksjon: Her var de delt i oppfatningen. Noen kunne la seg distrahere lett hvis skoletimen ble for tørr (hadde da også vært det samme som om de hadde en PC tilgjengelig), mens andre ikke hadde problem med å holde fokuset på skolearbeidet når de drev med det på iPaden.
Andre tabs og lesebrett: De fleste hadde ingen erfaring med andre lesebrett. En hadde prøvd Sony lesebrett og syns den var bedre å lese på. Sony’en har ikke internett og personen syns det da ble færre distraksjonsfaktorer. En annen hadde prøvd Kindle, men syns iPaden var bedre da den har flere bruksområder. Mente også at Samsung Galaxy Tab hadde for liten skjerm.
Problemer: Få hadde problemer med iPaden. Henvendte seg til Læringssenteret hvis problemer oppstod. En ville gjerne hatt en bedre introduksjon med forskningsresultater vedrørende iPad og læring.

Alt i alt: Egner seg godt til artikkellesing, men ikke lengre tekster. Savner bedre noteringsfunksjoner. Lett å frakte med seg og få rask tilgang til pensum o.l.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar